Nyugodt alváshoz

Azért azt tisztázzuk le, hogy nem csak amiatt nem tud elaludni az ember, mert sokat gondolkozik, töpreng. Vannak olyan események, amelyek gátolják abban, hogy elaludjon időben. Pl. egy éjszakai munkavégzés, hiszen aközben nem tudunk aludni.

Hoztam pár tippet, hogy mivel tudod elősegítteni az alvásod:

  1. Ne egyél nehéz ételeket és ne igyál koffein tartalmú italokat sem elalvás előtt. Ugyanis ezzel csak leterheled a szervezeted, gátolod a számára fenntartott alapvető alvás elötti funkció elindításában.
  2. Nagyon sokan ott rontják el, hogy ha nem tudnak aludni, elkezdik böngészni a telefonjukon az internetet. Bármennyire is érdekes a cikk, amit olvasol, a kijelző fénye megint egy olyan nyomást gyakorol a szemedre, amely által még később alszol el.
  3. Mozogj sokat napközben, ha a testileg és pszichésen nem vagy eléggé fáradt, nehezen fogsz tudni elaludni.
  4. Ahelyett hogy mindenféle badarságokat nézel a telefonodon vagy a tévéden, hallgass olyan lágy hullámú nyugtató meditációs zenét, amely kifejezetten az elalvás energiahullámát használja. Ez a hullám ugyanis a hallásodon keresztül beépül az energiameződön, garantálom, hogy nagyon hamar elalszol, ha a zenére koncentrálsz.
  5. És még valami, ha megfogadod mind a 4 tanácsom, akkor az utolsó pedig az, hogy minden este elalvás előtt 15-20 perccel gyújts meg egy olyan füstölőt, ami téged megnyugtat. Tanácsolhatnék, hogy milyen füstölőket vegyél, de arra kérlek próbáld ki a számodra szinpatikusabb illatúakat, és döntsd el te, melyik a személyes kedvenced, amelyik megnyugtat.